flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Все про роботу міськго суду

02 вересня 2014, 20:32

 

Питання діяльності судової влади в Україні становить великий суспільний інтерес, тим більше що зараз судова система перебуває у процесі реформування і пристосування до європейських стандартів.
Авторитет судової влади в суспільстві перш за все зале­жить від ефективності право­суддя, спроможності суддів захистити права громадян, а також від професіоналізму та моральних якостей представ­ників судової влади.
Розвиток інформаційного суспільства, підвищення ролі та значення засобів масової інформації у формуванні сві­тогляду громадян поставили органи державної влади, в тому числі судову, перед необ­хідністю формування інфор­маційної політики, створення умов щодо відкритості та про­зорості своєї діяльності.
Прозорість функціонуван­ня державних інститутів вва­жають однією з головних рис демократії. Громадяни мають знати, хто і як приймає сус­пільно важливі рішення, як їх виконують і якими наслідками це обертається для всього сус­пільства.
Щоб підвищити прозорість діяльності судових органів, у Володимир-Волинському міському суді 20 травня 2014 року було проведено день від­критих дверей, відвідувачами стали студенти Володимир-Волинського агротехнічного коледжу. Вони мали змогу ознайомитися з діяльністю суду, роботою суддів та пра­цівників апарату, відвідали судові засідання з розгляду цивільних справ. Заступником голови суду була проведена лекція про участь адвокатів у кримінальному та цивільному процесах.
Багато студентів прохо­дять практику у Володимир-Волинському міському суді, вони ознайомлюються з ро­ботою працівників апарату, якісно та сумлінно виконують завдання, які їм доручаються. У студентів склалися тільки по­зитивні враження про практи­ку, про діяльність суду.
 
Олександр МУШКЕТ, по­мічник голови Володимир-Волинського міського суду